Skip to content

Stipendi 2020 Heidi Hemmilälle

Kuvataiteilijat Alma Heikkilä ja Tuomo Tuovinen ovat valinneet vuoden 2020 stipendinsaajaksi kuvataiteilija Heidi Hemmilän, taiteilijanimeltään Hemuloordi. Tutustu hänen teoksiinsa taiteilijasivulla.

Heidi Hemmilä (s. 1989 Tampere) on valmistunut Kuvataideakatemiasta 2020. Hänellä on ollut yksityis- ja yhteisnäyttelyitä 2012 lähtien Suomessa ja ulkomailla ja hänen teoksiaan on mm. Kiasman kokoelmissa.

Stipendinsaaja ja raati (oikealla)

Raadin perustelut

”Heidi Hemmilä on internet-sukupolven taiteilija, jonka taide tapahtuu veistosten, keramiikan ja videoteosten muodossa. Hänen teoksillaan on vahva yhteys digitaalisen maailman sekä perinteisen kuvanveiston materiaalisuuden ja tilallisuuden välillä.

”Heidi Hemmilä (s. 1989) on synnyttänyt Hemuloordin, häpeilemättömän ja kuvia kumartamattoman hahmon, joka asettaa itsensäkin naurunalaiseksi, voittaa meidät puolelleen ja kertoo meille nykymaailmamme sekavista ilmiöistä omalla merkillisellä kielellään.

”Globaalissa digitaalisessa ympäristössä Hemuloordi aistii kaikuja suomalaisesta yhtenäiskulttuurista, jossa lukutaito opitaan Aku Ankasta ja huutaminen jääkiekkoa katsomalla. Hemuloordin psykedeelis-alatyylisessä mytologiassa populaarikulttuurin, nettifoorumeiden, politiikan, tietokoneen käyttöliittymien ja taidehistorian kuva-aiheet, hahmot ja ilmiöt häilyvät ruudun ja ulottuvaisen maailman välillä, alati muotoaan muuttaen.”

Jaa uutinen: