Skip to content
The-Slow-Business-of-Going-slider

The Slow Business of Going,

Dylan Ray Arnold & Océane Bruel, stipendi 2021
kalle-nio-cutting-edge-2014

Cutting Edge

Kalle Nio, stipendi 2014
puolakka-sacr3-eternal-return-2018

Sacr3 Eternal Return

Anni Puolakka, stipendi 2019
Afrodite eaa ja Eve, 2017

Afrodite eaa ja Eve

Emma Helle, stipendi 2011
luola-ja-loyto-2017-petri-eskelinen

Luola ja löytö

Petri Eskelinen, stipendi 2006
ic98

Necropolis

IC98, stipendi 2008

Stipendiaatit

Säätiö on halunnut tukea kuvanveistoa kirjaimellisesti sen kaikissa muodoissa, myös sellaisissa, joita ei vielä ole määritelty kuvanveistoksi. Taiteilijaesittelyt vuosilta 2000–2017 perustuvat Timo Valjakan haastatteluihin.

2021

Dylan Ray Arnold ja Océane Bruel

Arnoldin ja Bruelin materiaaleja ovat arkipäiväiset löydetyt esineet – mm. telineet ja metallirakenteet – sekä materiaalit kuten kipsi, itsetehty paperimassa, käsin käärityt savukkeet ja tuntemattomat nesteet, joista he loihtivat oli eräänlaista visuaalis-materiaalista runoutta.

Lue lisää »
2020

Heidi Hemmilä

Hemmilä on internet-sukupolven taiteilija, jonka taide tapahtuu veistosten, keramiikan ja videoteosten muodossa. Hänen teoksillaan on vahva yhteys digitaalisen maailman sekä perinteisen kuvanveiston materiaalisuuden ja tilallisuuden välillä.

Lue lisää »
2019

Anni Puolakka

Anni Puolakka tekee performansseja, videoita, installaatioita, piirustuksia ja tekstejä, joissa tilannekohtainen tai dokumentaarinen aineisto yhdistyy kuvitteelliseen maailmaan.

Lue lisää »
2018

Mikko Kuorinki

Mikko Kuorinki pohtii taiteellisessa työskentelyssään kielen ja esineen välisiä merkityksiä. Kielellinen ilmaisu, tai tarkemmin kielen kyky ja pyrkimys ilmaista, on ollut lähtökohtana useille Kuoringin teoksille – esineille ja installaatioille.

Lue lisää »
2017

Jenna Sutela

“Laboratorio on paikka, jonka tunnen omakseni. Joku kuvaili laboratoriota osuvasti luostarin ja avaruusaseman välimuodoksi, paikaksi, jossa iänaikaiset kysymykset kohtaavat tulevaisuuden teknologian.”

Lue lisää »
2015

Anna Rokka

“Minua inspiroi mielikuvitus, elämä, materiaali… Haave valmiin teoksen kokemisesta, työskentelen mielelläni yleisöä ajatellen.”

Lue lisää »
2014

Kalle Nio

“Minua kiinnostavat asioiden lähtökohdat, yhteydet ja merkitykset, miksi jokin on muodostunut sellaiseksi, kuin se on. Koen usein liikkuvani taiteen vähän kartoitetuilla alueilla, ja on hienoa löytää uusia yhteyksiä ja oppia uutta.”

Lue lisää »
2013

Olli Keränen

“En pidä sanasta inspiraatio. Se on omasta näkökulmastani sana, joka sekä jättää liikaa epämääräistä tilaa inspiroituneeksi viitatulle henkilölle että muodostaa omituisen epäsuhdan inspiroituneen ja ei inspiroituneen tekemisen ja tekijän väliin.”

Lue lisää »
2011

Emma Helle

“Suurinta iloa tuottaa tunne siitä, että teos voi mennä vaikka ihan täysin pieleen, ettei alussa ole mitään muuta kuin materiaali ja minä – se, ettei kukaan takaa, että tämä työ olisi oikein tai järkevää.”

Lue lisää »
2008

Sari Palosaari

“Minua inspiroivat havainnot, jotka haluan tehdä näkyviksi. Kerään kuvamateriaalia, luen, kirjoitan ja käyn näyttelyissä pitääkseni yllä vireyttä.”

Lue lisää »
2008

IC-98

“IC-98:n projektit ovat luontevin kanava itseilmaisun tarpeelle, jonka syvimpänä periaatteena on mahdollisen suuri vapaus, riippumattomuus ja kompromissittomuus.”

Lue lisää »