Skip to content
Speheres in Switness (2014)

Stipendi 2015

Anna Rokka

Minua inspiroi mielikuvitus, elämä, materiaali… Haave valmiin teoksen kokemisesta, työskentelen mielelläni yleisöä ajatellen.

Taideprojekteihin sisältyvän vapauden ymmärtäminen sai minut alun perin ryhtymään taiteilijaksi. Minua inspiroi mielikuvitus, elämä, materiaali…Haave valmiin teoksen kokemisesta, työskentelen mielelläni yleisöä ajatellen.

Teoksesta riippuen joko suunnittelen sen etukäteen tai annan prosessin ohjata työskentelyä. Valitsen työskentelyyni sellaiset materiaalit ja tekniikat, jotka viehättävät minua ja näyttävät käyttökelpoisilta. Päätökset perustuvat kulloiseenkin tilanteeseen.

Näyttelytilan arkkitehtuuri ei vaikuta aina työskentelyyni, mutta joskus se voi olla teoksen lähtökohtakin. Muotoilen mielelläni jotkin teokseni osat siten, että se istuu hyvin näyttelytilan muotoihin.

Usein teoksistani syntyy hieman toisistaan poikkeavia versioita, koska loppuunsaattaminen on minusta vaikeaa. Usein teos ”valmistuu”, koska aika loppuu. Jätän myös mielelläni jälkiä työprosessista.

Vaikeinta on ehkä idean synnyttäminen uuteen teokseen silloin kun ei tunne motivaatiota. Eniten iloa tuottavat taikuus, yllätykset, käänteet, tekstuurit, struktuurit…

Teoksesta Kaikin Tavoin (2017) – Uutta suomalaista kuvanveistoa

Teokset

Lisää teoksia löydät taiteilijan kotisivuilta.