ManYau-come-little-birdies
Installaationäkymä, Galleria Huuto, Helsinki
(Kuvaaja: Emma Sarpaniemi)
Veistosinstallaatio, Kuvan Kevät, Helsinki
(Kuvaaja: Petri Summanen)
Näyttelystä Easy Fit!, Porukalle Studio, Helsinki
(Kuvaaja: Bryan Saragosa)

Stipendi 2022

Man Yau

Man Yau valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta erikoistuen keramiikkaan ja lasisuunnitteluun. Tällä hetkellä Yau viimeistelee toista taiteen maisterin tutkintoaan kuvanveistosta Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Helsingin kaupungin ja Helsinki Design Weekin yhteinen Helsinki Design Award -tunnustus myönnettiin Yaulle vuoden nuorena lupauksena 2017. Hänen teoksiaan on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja Yhdysvalloissa. Viimeksi hänen teoksiaan on nähty Outo Olo -galleriassa ja Exhibition Laboratoryn Project Roomissa Helsingissä.

asiantuntijalausunto

Olemme kumpikin seuranneet Man Yaun tekemistä jo joitakin vuosia. Olimme vaikuttuneita hänen viimeisimmistä töistään Project Roomissa  ja Kuvan Keväässä.

Valintaamme vaikuttivat ihailumme Manin: Yllättävään materiaalien käyttöön ja hienostuneeseen veistokselliseen tekniikkaan. Kriittiseen ajatteluun suhteessa valittuihin veistoksellisiin muotoihin ja kykyyn tulkita ja laajentaa niiden historiallisia merkityksiä. Intoon liittyen kokeiluihin, oppimiseen ja eri materiaalien kanssa työskentelyyn.

Rohkeuteen kohdata monimutkaisia aiheita, kuten eksotisointia, sekä aiheiden käsittely vivahteellisemmista näkökulmista kliseiden ja manipuloitujen narratiivien sijaan.

Itsetietoinen, haavoittuva ja tietoinen asenne yleisöönsä sekä kyky tunnistaa oma voimansa, vastuunsa ja etuoikeutensa.

Tapa jättää töissään tilaa spontaaniudelle.

Tapa tehdä taiteellisella urallaan valintoja, jotka eivät perustu yksinomaan ajatukseen edistymisestä. Tätä tärkeämpänä hän pitää omaa mielenterveyttään, arvojaan sekä periaatteita sen suhteen, kenen kanssa työskennellä ja missä. Tämä osoittaa erityistä kypsyyttä ja on arvokas tapa olla taitelija.

Tapa olla antamatta instituutioiden, galleristien tai kuraattorien turmella itseään tai teoksiaan.

Katie Lenanton ja Elham Rahmati

Teokset

Lisää teoksia löydät taiteilijan kotisivuilta.