Skip to content
ManYau-come-little-birdies_slider

Come Little Birdies..., 2020

Man Yau, stipendi 2022
The-Slow-Business-of-Going-slider

The Slow Business of Going,

Dylan Ray Arnold & Océane Bruel, stipendi 2021
kalle-nio-cutting-edge-2014

Cutting Edge

Kalle Nio, stipendi 2014
puolakka-sacr3-eternal-return-2018

Sacr3 Eternal Return

Anni Puolakka, stipendi 2019
Afrodite eaa ja Eve, 2017

Afrodite eaa ja Eve

Emma Helle, stipendi 2011
luola-ja-loyto-2017-petri-eskelinen

Luola ja löytö

Petri Eskelinen, stipendi 2006
ic98

Necropolis

IC98, stipendi 2008

Stipendiaatit

Säätiö on halunnut tukea kuvanveistoa kirjaimellisesti sen kaikissa muodoissa, myös sellaisissa, joita ei vielä ole määritelty kuvanveistoksi. Taiteilijaesittelyt vuosilta 2000–2017 perustuvat Timo Valjakan haastatteluihin.

2011

Emma Helle

“Suurinta iloa tuottaa tunne siitä, että teos voi mennä vaikka ihan täysin pieleen, ettei alussa ole mitään muuta kuin materiaali ja minä – se, ettei kukaan takaa, että tämä työ olisi oikein tai järkevää.”

Lue lisää »
2008

Sari Palosaari

“Minua inspiroivat havainnot, jotka haluan tehdä näkyviksi. Kerään kuvamateriaalia, luen, kirjoitan ja käyn näyttelyissä pitääkseni yllä vireyttä.”

Lue lisää »
2008

IC-98

“IC-98:n projektit ovat luontevin kanava itseilmaisun tarpeelle, jonka syvimpänä periaatteena on mahdollisen suuri vapaus, riippumattomuus ja kompromissittomuus.”

Lue lisää »
2007

Oona Tikkaoja

“Teosteni lähtökohtana on todellisuuksien moninaisuus. Minua kiehtoo se, miten monia mahdollisuuksia jokaisessa hetkessä on ja miten erilaisia todellisuuksia näistä hetkistä rakentuu ja rakennetaan.”

Lue lisää »
2007

Antti Immonen

“Kaikki mitä ympärillämme on, on valoa sen erilaisina tihentyminä. Riippuu varmaan hieman siitä, mikä sillä hetkellä on kiinnostavaa, minkä työvälineen tai tekniikan silloin valitsee voidakseen tutkia asiaa tai ilmiötä.​”

Lue lisää »
2006

Tommi Toija

“En juurikaan suunnittele töitäni. Itse työ usein ohjaa tekemistäni, sitä täytyy vaan kuunnella mihin suuntaan se olisi menossa. Työn kuunteleminen tekemisen aikana tuottaa monesti sellaisia lopputuloksia, joita en olisi edes osannut kuvitella.”

Lue lisää »
2006

Petri Eskelinen

“Minua inspiroi hyvinkin erilaisten asioiden yllättävät yhteen sopimiset ja huomiot: koneet, vanhat tieteelliset instrumentit, ikebanojen rytmi, kuinka ihmiset kättelevät toisiaan ensimmäistä kertaa tai kuinka voin toisintaa jonkin raajani liikkeen mekaanisesti teoksessa.”

Lue lisää »
2005

Hanna Vihriälä

“Suurinta iloa tuottaa ehkä se, kun jokin utuinen, ennennäkemätön, mutta itselle täysin kirkas asia alkaa muotoutua ja tulee näkyväksi – näkyväksi ja selkeäksi kaikille muillekin.”

Lue lisää »
2004

Markus Kåhre

“Olen idealähtöinen, en tilalähtöinen, vaikka ideani ovatkin usein tilallisia. Idea ja tila pitää saada soimaan keskenään.”

Lue lisää »
2004

Terhi Heino

“Olen ollut pitkään kiinnostunut arkipäiväisistä luonnonmateriaaleista, joihin törmäämme päivittäin esimerkiksi markettien vihannes- tai kalatiskillä. Esimerkiksi kalanevät haen perkuujätteenä kauppahallista.”

Lue lisää »
2002

Päivi Häkkinen

“Suurinta iloa tuottaa itse tekeminen ja muusta maailmasta pakeneminen. Vain siinä mielikuvitusmaailmassa eläminen, niin ettei tarvitse ajatella mitään muuta.”

Lue lisää »