Skip to content
strangers-2011-2017
The Divine Comedy, 2017

Stipendi 2006

Tommi Toija

En juurikaan suunnittele töitäni. Itse työ usein ohjaa tekemistäni, sitä täytyy vaan kuunnella mihin suuntaan se olisi menossa. Työn kuunteleminen tekemisen aikana tuottaa monesti sellaisia lopputuloksia, joita en olisi edes osannut kuvitella.

Minua inspiroi työnteko itsessään, kun huomaa vinksahduksia työssä ja osaa tarttua niihin.

Käytin keramiikkaa jo opiskeluaikanani, se vain istuu hyvin käteeni. Pidän siitä, miltä savi tuntuu kädessä. Lisäksi keramiikka on jotenkin välitön ja nopeatempoinen, siitä näkee heti mitä on tekemässä, ei tarvitse tehdä muotteja ja valuja. Pidän myös sen historiallisesta ulottuvuudesta ja inhimillisyydestä.

En juurikaan suunnittele töitäni. Itse työ usein ohjaa tekemistäni, sitä täytyy vaan kuunnella mihin suuntaan se olisi menossa. Minulla voi olla jokin ensi ajatus mitä lähden tekemään, mutta useasti työ muuttuu useaan otteeseen tekemisen edetessä. Työn kuunteleminen tekemisen aikana tuottaa monesti sellaisia lopputuloksia, joita en olisi edes osannut kuvitella.

Sinänsä ”valmis” on minulle aika häilyvä käsite. Työni ovat alttiita muutoksille, usein saatan jatkaa työtä, joka on ollut jo näyttelyssäkin mukana, kun olen vain huomannut, että se tarvitsee jotain lisää. Toisinaan työ saattaa parantua, mutta voi käydä myös niin että se menee täysin pilalle.

Teoksesta Kaikin Tavoin (2017) – Uutta suomalaista kuvanveistoa

Teokset

Lisää teoksia löydät taiteilijan kotisivuilta.