Skip to content
Lightspace, 2010

Stipendi 2000

HC Berg

Kaikki mitä ympärillämme on, on valoa sen erilaisina tihentyminä. Riippuu varmaan hieman siitä, mikä sillä hetkellä on kiinnostavaa, minkä työvälineen tai tekniikan silloin valitsee voidakseen tutkia asiaa tai ilmiötä.

Kaikki mitä ympärillämme on, on valoa sen erilaisina tihentyminä. Riippuu varmaan hieman siitä, mikä sillä hetkellä on kiinnostavaa, minkä työvälineen tai tekniikan silloin valitsee voidakseen tutkia asiaa tai ilmiötä. Joskus minulla on teoksesta hyvinkin yksityiskohtainen kuva ja selkeä tavoite, kun taas seuraavassa hankkeessa voin aloittaa lattialla olevasta kasasta ja vapaista assosiaatioista. Form follows function.

Suurinta iloa tuottavat ne huikeat hetket, jolloin ylittää itsensä taiteessaan ja hetket, jolloin voi nähdä, että yleisö ehkä saavuttaa vastaavia euforisia elämyksen huippuja minun tai muiden taiteesta.

Vaikeimpia ovat triviaaliset syyt, kuten talous, taidepolitiikka ja yhteiskuntamme negatiiviset tendenssit. Ikävä kyllä!

Luonto on ainoa balsami, joka saa aikaan sen, ettei tarvitse koko ajan ajatella taiteen tekemistä. Ehkä siksi olen muuttanut maalle suodakseni itselleni normaalia aikaa ja arjen iloja.

Teoksesta Kaikin Tavoin (2017) – Uutta suomalaista kuvanveistoa

Teokset

Lisää teoksia löydät taiteilijan kotisivuilta.