Skip to content

Stipendi 2022 Man Yaulle

Stipendin 2022 saajaksi on valittu Man Yau. Stpendinsaajan on valinnut säätiön hallituksen nimeämä riippumaton asiantuntijaryhmä, jonka muodostivat tällä kertaa Katie Lenanton ja Elham Rahmati. Yaun teoksiin voit tutustua hänen taiteilijasivullaan.

Stipendin saaminen tuntuu ihanalta ja ennen kaikkea kannustavalta. Työskentelyni vaatii aikaa ja omistautumista, johon liittyy paljon erilaisten tekniikoiden ja materiaalien hallitsemista. Samalla teoksissani esiintyvät aiheet kumpuavat suurelta osin henkilökohtaisesta kokemuksesta, joka osaltaan voi tehdä työskentelystä raskasta. Nuorena kuvanveistäjänä tämänkaltainen tunnustus antaa itseluottamusta ja uskoa omaan taiteelliseen tekemiseen.

Man Yau

Raadin perustelut

Olemme kumpikin seuranneet Man Yaun tekemistä jo joitakin vuosia. Olimme vaikuttuneita hänen viimeisimmistä töistään Project Roomissa ja Kuvan Keväässä.

Valintaamme vaikuttivat ihailumme Manin:

Yllättävään materiaalien käyttöön ja hienostuneeseen veistokselliseen tekniikkaan.

Kriittiseen ajatteluun suhteessa valittuihin veistoksellisiin muotoihin ja kykyyn tulkita ja laajentaa niiden historiallisia merkityksiä.

Intoon liittyen kokeiluihin, oppimiseen ja eri materiaalien kanssa työskentelyyn.

Rohkeuteen kohdata monimutkaisia aiheita, kuten eksotisointia, sekä aiheiden käsittely vivahteellisemmista näkökulmista kliseiden ja manipuloitujen narratiivien sijaan.

Itsetietoinen, haavoittuva ja tietoinen asenne yleisöönsä sekä kyky tunnistaa oma voimansa, vastuunsa ja etuoikeutensa.

Tapa jättää töissään tilaa spontaaniudelle.

Tapa tehdä taiteellisella urallaan valintoja, jotka eivät perustu yksinomaan ajatukseen edistymisestä. Tätä tärkeämpänä hän pitää omaa mielenterveyttään, arvojaan sekä periaatteita sen suhteen, kenen kanssa työskennellä ja missä. Tämä osoittaa erityistä kypsyyttä ja on arvokas tapa olla taitelija.

Tapa olla antamatta instituutioiden, galleristien tai kuraattorien turmella itseään tai teoksiaan.

Jaa uutinen: