Skip to content
ManYau-come-little-birdies_slider

Come Little Birdies..., 2020

Man Yau, stipendi 2022
The-Slow-Business-of-Going-slider

The Slow Business of Going,

Dylan Ray Arnold & Océane Bruel, stipendi 2021
kalle-nio-cutting-edge-2014

Cutting Edge

Kalle Nio, stipendi 2014
puolakka-sacr3-eternal-return-2018

Sacr3 Eternal Return

Anni Puolakka, stipendi 2019
Afrodite eaa ja Eve, 2017

Afrodite eaa ja Eve

Emma Helle, stipendi 2011
luola-ja-loyto-2017-petri-eskelinen

Luola ja löytö

Petri Eskelinen, stipendi 2006
ic98

Necropolis

IC98, stipendi 2008

Stipendiaatit

Säätiö on halunnut tukea kuvanveistoa kirjaimellisesti sen kaikissa muodoissa, myös sellaisissa, joita ei vielä ole määritelty kuvanveistoksi. Taiteilijaesittelyt vuosilta 2000–2017 perustuvat Timo Valjakan haastatteluihin.

2023

Iisa Lepistö

Iisa Lepistö (s. 1994, Sipoo) asuu Helsingissä ja työskentelee Sipoossa. Lepistö on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2020 ja opiskellut myös Taipein taideyliopistossa sekä École Supérieure des beaux-arts et designissa Marseillessa.

Lue lisää »
2023

Kaarina Kaikkonen

Kaarina Kaikkonen on tällä hetkellä yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista ja arvostetuimmista kuvanveistäjistä. Hänet tunnetaan julkiseen tilaan toteutetuista installaatioista, jotka hän on tehnyt yleisöltä keräämistään vanhoista vaatteista, kengistä, suksista ja muista tavaroista.

Lue lisää »
2023

Mariam Falaileh

Mariam Falaleih on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pää-sääntöisesti keramiikan parissa. Hän on koulutukseltaan taidemaalari, mutta tekee myös installaatioita, kuvituksia, valutöitä ja serigrafioita.

Lue lisää »
2022

Man Yau

Man Yau asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta erikoistuen keramiikkaan ja lasisuunnitteluun. Tällä hetkellä Yau viimeistelee toista taiteen maisterin tutkintoaan kuvanveistosta Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Lue lisää »
2021

Dylan Ray Arnold ja Océane Bruel

Arnoldin ja Bruelin materiaaleja ovat arkipäiväiset löydetyt esineet – mm. telineet ja metallirakenteet – sekä materiaalit kuten kipsi, itsetehty paperimassa, käsin käärityt savukkeet ja tuntemattomat nesteet, joista he loihtivat oli eräänlaista visuaalis-materiaalista runoutta.

Lue lisää »
2020

Heidi Hemmilä

Hemmilä on internet-sukupolven taiteilija, jonka taide tapahtuu veistosten, keramiikan ja videoteosten muodossa. Hänen teoksillaan on vahva yhteys digitaalisen maailman sekä perinteisen kuvanveiston materiaalisuuden ja tilallisuuden välillä.

Lue lisää »
2019

Anni Puolakka

Anni Puolakka tekee performansseja, videoita, installaatioita, piirustuksia ja tekstejä, joissa tilannekohtainen tai dokumentaarinen aineisto yhdistyy kuvitteelliseen maailmaan.

Lue lisää »
2018

Mikko Kuorinki

Mikko Kuorinki pohtii taiteellisessa työskentelyssään kielen ja esineen välisiä merkityksiä. Kielellinen ilmaisu, tai tarkemmin kielen kyky ja pyrkimys ilmaista, on ollut lähtökohtana useille Kuoringin teoksille – esineille ja installaatioille.

Lue lisää »
2017

Jenna Sutela

“Laboratorio on paikka, jonka tunnen omakseni. Joku kuvaili laboratoriota osuvasti luostarin ja avaruusaseman välimuodoksi, paikaksi, jossa iänaikaiset kysymykset kohtaavat tulevaisuuden teknologian.”

Lue lisää »
2015

Anna Rokka

“Minua inspiroi mielikuvitus, elämä, materiaali… Haave valmiin teoksen kokemisesta, työskentelen mielelläni yleisöä ajatellen.”

Lue lisää »
2014

Kalle Nio

“Minua kiinnostavat asioiden lähtökohdat, yhteydet ja merkitykset, miksi jokin on muodostunut sellaiseksi, kuin se on. Koen usein liikkuvani taiteen vähän kartoitetuilla alueilla, ja on hienoa löytää uusia yhteyksiä ja oppia uutta.”

Lue lisää »
2013

Olli Keränen

“En pidä sanasta inspiraatio. Se on omasta näkökulmastani sana, joka sekä jättää liikaa epämääräistä tilaa inspiroituneeksi viitatulle henkilölle että muodostaa omituisen epäsuhdan inspiroituneen ja ei inspiroituneen tekemisen ja tekijän väliin.”

Lue lisää »